Veckan som gått....

35073-33  Sitter nu i lugn och ro med havsvågor och stilla musik och ett ljus tänt.

Veckan har varit innehållsrik. Söndagkväll var Alviks blandade kör på besök och bjöd på gospel och spirituals. Vi fick också lära oss lite historik om slaveriet och hur det gick till när dom kristnades.... mycket intressant. Härlig kväll.
Tisdag var det besök på stiftet och onsdag körde det alldelas ihop sig. Min vännina ringde och hade en biljett över till J.P. Nyströms cafekväll, hennes man låg nerbäddad i flunsan. Visst är det mysko att män alltid blir så sjuka... eller var det hockeyfeber och AnjaPaciller......... Tyvärr var jag redan bokad för ett möte på kvällen. Men hur det nu gick till så var det ingen lokal bokad och flera fick förhinder och vid 16-tiden ställde vi helt sonika in det och jag var plötsligt ledig. Slängde mig på telefonen och .....min vän hade fortfarande ingen att gå med på musikcafe så...en till härlig kväll i musikens tecken. Svante svängde med sin fiol och hans kollega spelade "tramporgel"...så det stod härliga till.  Kunde aldrig tro att en gammal trampis kunde låta så bra.
Torsdag körövning som vanligt med årsmöte och smörgåstårta!!! Jag som börjat trappa ner för fastan.
Vikten har börjat gå ner igen antagligen för att jag kunnat stavgå flera gånger denna vecka. Monarken har oxå gjort sina mil. Fredag cyklade jag två mil på morgonen och sen gick vi 6 km till en tjärn uppe i skogen och hade picnic. Det var jättevarmt trots att det blåste ganska kraftigt.
Lördag var det matlagning på RIA och idag en promenad.
Det har varit vintermarknad under helgen i stan och jag fyndade en jättesnygg kjol och en svart poncho av en knalle. Prutade ner priset rejält . Knallen var inte helt nykter fast kl var 11.00 på fm, kanske det var därför det gick så bra att pruta...  Återkommer snart


En mormor...

35073-30  En mormor är en tant som inte har några egna barn, för tillfället. Men hon tycker mycket om andras små flickor och pojkar.
En mormor behöver inte göra något särskilt .... bara finnas. Dom är gamla så dom bör inte leka för mycket eller springa för fort. Det räcker om dom tar med oss till affären där låtsashästarna finns, och har en massa enkronor till hands. Eller om vi går på promenad skall dom sakta ner farten när vi går förbi vackra löv eller stenar. Dom skall aldrig säga "skynda dig nu"
Mormödrar är för det mesta ganska tjocka, men inte för tjocka för att knyta ens skor. Dom har glasögon och konstiga trosor, och somliga av dom kan ta ut sina tänder.
En mormor behöver inte vara så klippsk bara kunna svara på enkla frågor som  "Varför är Gud inte gift? eller "Varför slåss hundar och kattor"?
Mormor pratar inte barnspråk som en del vuxna gör- det är så svårt att förstå. När hon läser sagor hoppar hon inte över om det kommer ett stycke hon läst förut.
Alla borde skaffa sig en egen mormor, särskilt dom som inte har TV, för det är dom enda vuxna som har tid.     Maria 9 år

En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det inte konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet.     Kristina 7 år

Mormor lever på övertid men hon får inget extra betalt för det.    Nina 7 år

Min mormor älskar blått och inte rosa som vi andra. Tack vara att hennes mamma tvingade henne att ha en rosa kofta som kliade alldeles förskräckligt.  Sanna 4 år

.Ja , ja det är mycket man skall leva upp till,   Madonna

Älgvarning

35073-29   Hå hå jaja
Senaste dagarna har älgarna sprungit runt huset och kalasat på våra träd och buskar.
På morgononen låg dom på andra sidan potatislandet och gonade sig. I gårkväll stod dom bakom garaget och käkade rönn. Man får akta sig när man går ut med hunden, kon vaktar sin kalv noga. Igår ilsknade sonen till när dom stod 20 m från hans fönster. Han sökte fram några små raketer  från nyår och gick ut på bron och brände av en. Visst... kalven blev orolig och sprang till sin mor för att få tröst...... helt sonika ställde den sig och diade.... Hur sött som helst.

För några dagar sen var vi på promenad med jycken och efter bara 2-300m hade vi sett spår av älg,  hare, räv och ekorre. Så är det att bo nära naturen.

Annars har det varit en lugn vecka, renoveringen ligger nere och vikten står absolut stilla. Årsmötena avlöser varann och revisorjobb o.d.
Torsdag fick jag ställa in cafeafton eftersom jag fick det herdesvärda uppdraget att vara barnvakt.
När jag hämtade på dagis mötte jag ett annat par ( i 70 årsåldern) som också hämtade sitt barnbarn. Jag skojade med dom och sa "vi föräldrar blir bara äldre och äldre"....
Nog är det en nådegåva att få bo så nära sitt barnbarn att man kan rycka in när det behövs. Vi hade en mycket trevlig eftermiddag med pyssel och knåp, jag tror hon klippte ut 300 pappersbitar, tillverkade 3 st böcker och skrev och ritade innehållet i dom samma. Efter Bolibompa och badning var det dags för saga och sängen. 
Nästa morgon tog vi det lugnt, eftersom det var mycket som var oklippt och oskrivet .......och först frammåt 9 -tiden åkte vi till dagis. Tänk om man varit lika ostressad när ens egna var små.

Ikväll skall vi äta pizza....!!! och se melodifestvalen. Återkommer om en betraktelse om vad en mormor är som jag hittat i en bok. Solong


Alla hjärtans dag

35073-28Förlegat gods

Vem undrar om en käck matrona,
i äldre åren bliver kär?
En ung herdinna gör sig krona,
en äldre krans på huvet bär.
Allt friskt med tiden ej förgår,
utan får med åldern liksom krafter..
Det bästa vin av druvors safter,
blir det som legat många år.

Varma hälsningar till alla hjärtan som tittar in här.

Veckan som gått...

35073-27Madonna blev lilla MY.....
Surnade till efter att jag fått en del kommentarer om mitt bloggnamn men också för att andra kommenterade mina inlägg hos Freddan. Nåja det gäller att gå vidare.. den som sig i leken ger får leken tåla.
Bra vecka med en del aktiviteter. Renoveringen hos sonen går sakta framåt, badrum, hall är klart och köket är nästan klart. Återstår att kakla och lägga klickgolv. Nästa projekt är tapetsera ett sovrum.
Lördag var jag på 50-års kalas hos en av mina äldsta vänner. Gav henne ett presentkort på massage (hos mig) och en burk bredbar choklad...  ett måste i alla kvinnors handväska.
Monarken används flitigt, 60 min varje morgon, men vågen står still. Det gäller att hålla ut, jag vill inte hamna i bantningsträsket utan ha bestående resultat.
Har fått en del positiva tecken inför framtiden.. vet ej riktigt än vart det leder men kanske blir det något spännande till hösten vem vet, den som lever får se...
Idag blev det ingen sovmorgon och inget melodikryss... skall åka in till stan och jobba med Kvinnoboden och dagens frukostmöte.

Appropå kristna... den synliga kyrkan består av alla som samlas i Guds namn.  Men det finns också en osynlig kyrka..som består av alla dom människor som Gud använder sig av....som sina händer och fötter i den här världen.  Ingen vet vilka dom är förutom Gud själv....
Vi hörs

ps Jag har fått mässlingen eller röda hund eller nåt...???

Madonna

35073-26 Efter att en viss "ordbajsare" kritiserat mitt val av bloggnamn som han anser att jag inte är värdig, vill jag göra ett förtydligande:
Madonna kommer från italienskan och betyder "min fru". Jämför med det franska ordet Madame som betyder samma sak. ( Källa: Ordbok för Svenska kyrkan och Bonniers svenska ordlista)

I konstsammanhang syftar ordet madonna till bilden av jungfru Maria och Jesusbarnet.
Om det nu sticker någon i ögat att jag haft denna bild på min profil så får jag ju göra nåt åt det. Håller med om, att någon gloria skall inte sitta på mitt huvud. Jag är inte mer from än någon annan. Därför byter jag ut den mot en annan mer passande bild.
Namnet Madonna passar mig verkligen eftersom jag är fru och mamma och dessutom heter Maria som andra namn, basta

Veckan som gått...

35073-25Jycken som behärskar oss...........Klicka på bilden så blir den större...

Äntligen frisk och kry efter en våldsam influensa. Monarken är åter i bruk varje morgon i ett 60-minuters pass. Tyvärr har konditionen gått ner så mycket, så i veckan har jag bara gjort 17 km mot normala 20km / timme. Vikten står still och det är ju som det ska, ser detta som en utjämningsvecka. Inte banta utan leva sunt om det skall vara bestående.
Redan förra veckan fick vi upplåta vårt hem för ovanstående jycke. Avlastning kallas det visst. Sonen skulle ha födelsedagskalas och sedemera packa för flytt under helgen.
Tisdag var det dags för modern att rycka in och flyttstäda ( för 3:e g på 1 år) Flyttar nu till en fyra med ett enskilt läge, litet hyreshus  och med strandtomt, centralt. Det fina läget till trots, lägenheten är sunkig.......Vem tror ni skall vara behjälpliga renoverare???
Svar: Föräldraskapet är bokade på obestämd tid för detta uppdrag.

Onsdag rev vi tapeter, spacklade två rum, städade upp i köket så att man kunde urskilja köksbordet. Ställde dessutom ultimatum " Inga grejer på golvet utan lägg upp allt på en hylla vi tog dit.  " Detta efter att ha trampat omkring på mobiltelefon, trasiga glödlampor, verktyg, penslar, sopor, kläder, skor, klister, Plånbok, bilnycklar, post, porslin, badlakan, skruvar, lamphållare, borrmaskin....etc...etc
Var helt slut  när jag kom hem. Ryggen värkte men jag for ändå på meditationen för att få en stund för mig själv. Helt underbart.

Torsdag fortsatt jobb, vi tapetserade hallen och förberedde nästa rum... hemma halv sex.... vrålhungriga. Sonens kylskåp är inte inbjudande.... Kaffe och fika hade vi som tur var med.
Sen var det körövning kl 19.00. Vi fick lära oss ett nytt arrangemang på Martin Lönnebos text... "Du är"  med musik av Staffan Lundberg. ....Du är gränslös, du är nära, du är ljus och jag är din... Helt underbar smäktande musik
Jag kämpar på med att lära mig altstämman till alla sånger vi skall sjunga på söndag. På söndag skall vi nämligen installera vår nya präst i Sävast, Urban Bjur.Skall bli kul.

Fredag och ingen monark utan en tripp till kuststaden och besök på stiftet. Lite nervöst måste jag erkänna. I bilen dit lyssnade jag på min kassett med biskop Ingmar Ströms betraktelser. Det första som kom genom etern var en betraktelse om kommande söndags  text. Snacka om tillfälligheter ! Sen avslutade han med att välsigna min dag( lyssnarens), och då förstod jag att det skulle gå bra.
Trevligt samtal med biskopen, vilken behaglig och klok människa han är. Träffade en kollega i vestibulen som också varit på samtal, underliga är ju herrens vägar.
Nu skall jag ta ledigt  och vänta på Let´s dance. Vi har ätit ädelostfyllda kycklingfileer med dragonsås och klyftpotatis. Nu blir det ett till glas vin innan sänggåendet och lite välförtjänt vila.

I morgon har jag tänkt ligga länge och lösa melodikrysset i sängen, tyvärr tänker nog inte jycken i dom banorna. Stiger jag inte upp när han tycker är lämpligt, så hoppar han helt enkelt upp i sängen och lägger sig med hela sin tyngd på mig och det är lögn att få ner honom. Han har kommit på att det är ett väldigt effektivt sätt,  jag hatar nämligen att ha djur i sängen.
Men han är så gullig att man förlåter honom lätt.
Guds frid till alla som ids läsa mina inlägg