Katten brinner!!

Det hände sig något mycket dramatiskt nyss. Här satt jag och skrev i godan ro med ett ljus tänt här bedvid.
Så kommer Kungen .. vår svarta katt och stryker sig ( typ märker ut) mot stearinljuset.. och FATTAR ELD...

Halva han börjar brinna, han springer iväg och jag efter, under soffan elden slocknar, som väl är. Jag hämtar fuktig handuk och börjar gnugga honom. Det blev inga skador men fy tusan vad här luktar eller snarare stinker. Bränd katt....
Maken som var ute i snösvängen trodde inte sin näsa när han kom in.
Skall försöka ta ett kort på honom och lägga in i en snar framtid

Möte mellan två världar. Larm-Tystnad

Har landat hemma i mitt eget liv efter några dagars reatreat i Munkviken. Mitt eget liv, är mitt liv i familjen, med vardagen och alla krav och måsten. Men också kärlek och tröst. Det är ett givande och tagande.

Under några dagar har jag nu i tystnad bara fått umgås med mig själv, mina tankar och känslor. En erfarenhet som alla borde unna sig i det höghastighetssamhälle vi lever i nu.
Det är då man kan tycka sig se en glimt av Gud under ett ögonblick. Under meditation andas man ut sin oro, sina bekymmer och sin längtan samtidigt andas man in kärlek, ljus...Känn ingen oro, känn ingen fruktan. Den som har Gud kan ingenting sakna.
Det är ett tillfälle att försöka uppfatta Guds tilltal. Gud ropar inte, utan viskar väldigt lågt. Man måste anstränga sig för att höra.

Fullt ös...

Vaknade klockan 8 av att en liten gullunge kom krypande ner i min säng. Hemma lär hon aldrig sova längre än till 6. Efter frukost åkte jag iväg till kyrkan för att sjunga upp mig inför adventsgudtjänsten. Det var lite nervöst eftersom jag skulla sjunga altstämma för första gången. Men friskt vågat och hälften vunnet, och det mesta blev rätt tror jag. Kören gick i procession och vi fick palmblad i händerna. Före trosbekännelsen fick vi alla stå upp och sjunga en enklare variant Du är gränslös. Du är nära. Du är ljus och jag är din. Mycket stämmningsfullt.
Sitter nu och försöker räkna ut vad jag skall packa till imorgon, dotterdottern spelar Lena Philipsson Det gör oooont så det gör verkligen ont. Skall bli skönt med tystnad efter detta larm....

ADVENT

Vi känner oss ganska utmattade efter dagens barnbarnsvakteri. Vi har gjort plättar, badat, lekt med kyrkan,
 -barnet har tillfört lejon, muminfigurer, grisar, Cruella, och en del andra figurer. Vi har bjudit våra stora barn på lilla julafton med skinka köttbullar etc.

Advent betyder Ankomst , ett ord som avslöjar att varje tillfälle är en ny möjlighet.
Gud.. du känner oss bättre än vi gör själv - du känner mig, utan och innan.
Hjälp mig att i adventsfastans tid göra rent hus med mig själv, och skräpet i mitt liv....
Hjälp mig att fördjupa och stärka mina relationer till dig,
...till andra....
och till mitt  innersta jag...
Fatta min hand och för mig dit du vill.....Amen


Veckan som gått.....

Måndag AF besök, Luleå besök osv. For runt som en skållad råtta. Fick en del uträttat, men inte allt.
Tisdag Mässa på morgonen, mycket folk.
Filmen Priest såg vi efter det. Klart sevärd, berörde fast den var lite overklig. Tänk om det var så enkelt att de onda var så tydliga.. Förövarna är i verkligheten inte alls så onda. Tvärtom kan dom tyckas väldigt kärleksfulla fast på sitt sätt.
Vi hade en intressant disskussion om tystnadsplikten i vår grupp. En del tyckte att man måste bryta den i vissa fall.  Min åsikt är att tystnadsplikten är absolut och får under inga omständigheter brytas. I så fall är det lika bra att avskaffa den.
Hem och duschade och klädde om, och vidare till kvällens "systermöte".  Mycket trevligt, med god mat efteråt,  inte hemma förrän vid 2400.
Onsdag sovmorgon och tack och lov för det, inte för att vi sover längre, men det är lite ljusare när vi skall köra till skolan. Jag avstår från att att kommenter vidare
Torsdag ja ja Vi fick klart för oss att vi inte var räknade med. Åka buss i 6 timmar+ med diverse byten och väntetider.  Genast försökte jag hitta lösningar.. hyra bil.. blaha  andra bussar. Lika bra att reatreta hemma och lugnare. Råkade blogga om det och då tog det hus i h....Har fått gråta över det.  Egen frustration och lite budbäreri blev förödande, so what ....Livet går vidare
 Fredag  vaknade 0500, grubblade till 0600, steg upp gjorde mig klar, men när jag skulle hämta morgontidningen ramlade jag pladask, och slog mig både här och där. fick byta kläder, plåstra om en del sår på knäna osv Kom slutligen iväg men det var värsta halkan. Gick bra till Vändträsk men där stod sandbilen och sen blev det  .... halkigt.... Körde 50 ..ingen körde om mig, spöregn ena kilometern snö nästa och så vidare. Kom lite sent men bättre sent än aldrig!
Här avslutar jag veckan,  to be continued.....

Äntligen lite ro...

Återigen en dag som man lärt sig en smula nytt. Har hunnit äta middag, läsa posten och faktiskt sova i tjugo minuter. Sitter nu vid datorn och har tänt ett ljus och satt på en cd med stilla musik. Känner mig lite sliten och trött, antagligen för att snön har tinat bort och mörkret brett ut sig igen. Det är bara skit med nutidens vintrar. Hade tänkt gå på meditation ikväll men.....

Idag har jag fastnat för ordet uppenbarelse. Vad är en uppenbarelse? Och förekommer det nu för tiden eller är det förunnat vissa utvalde helgon?
Att något  blivit uppenbarat måste ju betyda att man fått kunskap om något på något sätt. Det kan inte vara samma sak som att komma underfund om något tex genom studier, eller något som bara fallit en in.
I boken ABC-för sökare står det att uppenbarelse betyder kunskap som nåd. 
Ingen har kommit underfund med så värst mycket, om än något alls om GUD. Ingen har tänkt ut kristendomen. Den bara kom....därför kallas den en uppenbarad religion.

Det känns lite storslaget att säga att man haft en uppenbarelse, men jag undrar om det är det. För mig är det ialla fall så att jag fått kunskap och visshet som nåd, inte genom studier eller förnuft eller så. Kan det vara så för flera eller ....?


En ny dag...

Var har vintern tagit vägen? Det regnade när jag hämtade tidningen i morse. Vi måste ut på gator och torg och demonstrera... Det var bättre förr, då var det riktig vinter.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!