Livstecken

      
Jag lever och har hälsan men jag har haft annat för mig än att blogga
Allting växer över förväntan... minst en månad tidigare än normalt. Något regn har vi inte sett till här på hela sommaren. Varje dag lovar SMHI regn och svalare men det blir bara varmare och varmare och regnet torkar bort. En riktig KALAS-sommar har det varit hitills. Vi sitter mest i skuggan med en kall öl och pustar. En massa har blivit gjort på tomten, buskar är bortforslade och en hel hoper perenner har jag grävt upp senaste dagarna. Efter att ha tagit bort all humle i våras har dom kvarvarande nästan fått växtfnatt. I växthuset skördar vi dagligen men melonen tog jag väck idag,,, det blev inga fruktämnen tyvärr.
Idag har jag varit på begravning nummer två i sommar. En god vän och körkamrat gick bort för några veckor sen. Mycket tråkigt och tomt. Begravningen var dock väldigt fin med solosång av dotter som gick in i hjärtat och en massa annan sång och musik. Vila i frid ...
Snart tillträder jag mitt nya jobb.... skall bli spännande om än jobbigt med veckopendling.
Nu skall vi njuta av dom sista lediga dagarna för i sommar

Slåtter

 Idag har jag slagit en stor slänt med LIE.....Gissa om det värker i armar och faktiskt nacke.
Har inte gjort det sen jag var ung och det kändes. Men än sitter takterna i.
Vidare har jag grävt upp tre vinbärsbuskar och förpassat dom utanför tomten "borti bäcken". Har ändå fyra kvar, eventuellt skall jag ta bort en till. Vi behöver inte så rysligt mycket bär nu när vi snart är på två. Dessutom är det så förtvivlat besvärligt att klippa gräset med alla dessa buskar.
Tidigare i vår har vi tagit bort fyra syrener och jag planerar att ta bort två till endera dan. Jag vill ha öppna landskap.
Igår kväll började jag göra kaffeost som jag gräddat nu på morgonen. Gott.
Nu skall jag ut och äta någon slags sallad gjord av diverse blommor och blader. Barnbarnet med kompis är här och leker servering eller nåt. Solong

Minimalen

NC10 blå (engelsk version) Här kommer bild på minimalen i rätt färg.... gullig eller hur?
Nu har jag läst ut ytterligare en deckare Ann Cleeves, "Rött stoft". Jag fattar inte vad titeln har med boken att göra men den gick fort att läsa. Saknar nåt av Stig larssons kaliber att sätta tänderna i.
Jag har plötsligt tid över..... Jag stiger upp 6.30 när maken åker på jobbet, dricker en kopp kaffe, jag bäddar städar ihop lite, jag läser tidningarna (bland i sängen på minimalen) jag löser korsord en stund, jag sätter på tvättmaskin och diskmaskin, jag läser, jag plockar ur maskin och hänger tvätt, jag vattnar i växthus och rabatter, jag tar en promenad, jag läser, jag lagar lunch osv. Inga tentor som väntar, ingen facklitteratur inga långa resor.... Jag har tid över och det känns väldigt ovant. Idag skall jag åka till stan och senare klippa gräset. Måste skaffa fler böcker att sommarläsa.