Sovmorgon

 Godmorgon.... den söta bilden får illustrera vår sovmorgon.
För övrigt har vi inte stigit upp än Katta och jag. Maken har dock åkt iväg på jourlarm. 
Härligt att få sova ut och sen ligga i sängen med "minimalen" och läsa tidningarna.
Funderar på om jag skall gå upp och tillaga en riktig frukost till han kommer hem. Havregrynsgröt med lingonsylt, kokt ägg, varma mjuk-kakor med ost och skinka...... oj vad det började knorra i magen!

Veckan som gått...

 Har just satt mitt ner för att pusta ut med en kopp kaffe och en nybakt anisbock. Ser att jag just nu är uppe i 47 timmar och än är inte veckan slut.
Har hastat runt mellan intervjuer till min omvärldsanalys och tusen andra saker. Idag har vi dock alla (nästan) ägnat en del av dagen åt att baka diverse alster som så småningom skall säljas på den årliga försäljningen där behållningen går till ett hem för mammor och barn i sydamerika. Mitt bidrag var 150 anisbockar eller pitepojkar som en del säger. Sedan gjorde jag 50 Raspeballer (norsk palt) till alla bagare som inte hunnit äta lunch. Nu är allt förpackat och ligger i frysen.
Jag har också fållat upp och tvättat en arbetsdräkt och det gick bra fram till det var dags att stryka/pressa alla veck i stassen. Efter 1 timme gav jag upp, det blev inte helt perfekt men nästan.
Ikväll skall jag på ett annat möte så det blir ingen hemgång förrän i morgon.

Superhalka

 Igårkväll kom det underkyllda regnet och idag är här superhalkigt. All kollektivtrafik är inställd och en i arbetslaget fick ta av sig skorna och gå i strumplästen för att ta sig till jobbet. Morgontidningarna har okommit och alla verkar vara tagna på sängen. Eftersom jag bor på jobbet så håller jag ställningarna. Hur jag skall ta mig till ett möte i eftermiddag är dock en gåta.
Har bokat sista tåget hem så jag skall hinna ta mig till stationen om så krypande.....
Kan bli fina rubriker
"Den nyanställda medarbetaren i församlingen tullade från nattvardsvinet....sågs krypa på alla fyra in mot centrum."

Hemma men inte utan jobb

Underbart att sova i egen säng, bakom ryggen på egen gubbe med egen katt i fotändan och egen son som nattäter. Riktigt hemtrevligt.
Mindre trevligt att tvättmaskinen gick sönder. Satte på en snabbtvätt och efter en stund gick katten för att äta ( han har sina skålar i tvättstugan) och kom som flygande ur en kanon ut från tvättstugan. När jag gick för att kolla så rök det ur tvättmaskinen och luktade bränt. Tur att vi var hemma.... Nåja vi har ju garanti men gissa.... den är bara ett år och maskinen köptes i september ifjol alltså för ett år och 3 veckor sen. Alltså gäller inte garantin. Nog är det märkligt, vår förra maskin blev 18 år, och har tvättat för 5 personer både småbarn och tonåringar som tränade. För en stund sen var en reparatör här och lokaliserade felet. Ett kretskort som smält ihop. Ett så vanligt fel på denna nya maskin att reservdelarna är slut och diagnosen ställdes innan han ens tittat. Maskinen är av märket SAMSUNG bara så ni vet ni som har en. Sätt inte på maskinen när ni inte är hemma och kan övervaka den. Nu får vi vänta på reservdelar till nästa vecka. 

 Tisdag var jag på seminarie i Lulaå om diskriminering som Jan-Olov Madeleine Ågren höll i. Där kom jag i kontakt med alla mina egna fördomar. Intressant och lärorikt. Rekomenderas varmt.
Onsdag och äntligen ledig tänkte jag. For runt som en skållad råtta med storhandling, städning osv. Avslutade dagen med att bjuda mina karlar på en god mexikansk middag dock inte tacos. Sen ringde en organisation som är rikstäckande som ville ha hjälp att etablera en mötesplats i Malmfälten för en svårt utsatt grupp i samhället. Så vi skall träffas idag torsdag i Luleå för att utveckla samarbete.... där rök den lediga dan.

Jag misstycker inte alltför mycket, det är viktigt och angeläget och då är valet lätt.... och som kompensation tar jag ledigt imorgon istället och då är siktet inställt på Haparanda. 09.30 skall jag bjuda mannen i mitt liv på frukost på IKEA, sen skall vi strosa runt och inhandla lite julklappar och bra o ha saker innan vi avslutar med lunch innan hemgång. Solong

Titta det snöar..

  
Nu vräker snön ner...vintern är åtminstone här. Natten har varit lugn utan något större skalv. Nu är det full fart fram till tåget går hemåt i eftermiddag.

Livet är upp och ner..

 Två härliga dagar med seminarier och teater om barn och ungdomar i utsatta livssituationer. Mycket berörde  och gav funderingar och tankar. Roligt att träffa gamla vänner, kollegor och nya bekantskaper. God mat och ett fantastiskt väder har vi haft. Nu är det slut och alla har åkt hem utom jag.

Jag sitter  här i hottahejki långt hemifrån och har varken TV eller nåt annat att roa mig med. Böcker är utlästa, likaså korsorden och det enda jag får in på radion är lokala utsändning över samhället. Ingen skriver på bloggen heller. Det enda spännande man kan förvänta sig ikväll är en JÄKLA smäll när berget brister. Brukar inträffa framåt 23.00-24.00 tiden.
JAG LÄNGTAR HEM.....

Just nu är jag down

Evolutionens GudPå tidningen Dagen finns en intressant debattartikel om Evolutionens Gud.
www.dagen.se Grundar sig på Francis Collins forskning.

"Jag har själv tidigare kallat mig kreationist, men efter att ha studerat vetenskapliga argument för både kreationismen och evolutionen har jag valt att acceptera evolutionsteorin. De kreationistiska argumenten håller helt enkelt inte för kritisk granskning, vilket de evolutionistiska gör. Jag menar att evolutionsteorin är förenlig med en varm gudstro, och hotar inte människans särställning i skapelsen eller Guds kärlek. Det är dags för kristenheten att släppa sin rädsla för evolutionen, och börja se den som ännu ett av Guds underverk."
Magnus Björk, filosofie doktor, datavetenskap.
redaktionendagen.s