Absolut myggfritt

 Här var -36 i morse och inte minsta mygga i farten. Däremot upphövde talgoxen sin stämma när jag hämtade tidningen kl 06.00. Det gäller att sjunga in reviret i tid.
Helgen varit intensiv med Ikea på fredag och inhandling av diverse väggskåp till tvättstugan. Sen tog det hela lördagen att få upp allt och snygga till. Köpte likadana som vi satte upp härom året till väggen mittemot, och där skall jag nu flytta in alla lakan från linneskåpet. Eftersom dom är 38 djupa ryms lakanen precis. Bara tvätta , mangla och rakt in i skåpen. Inget spring till linneskåp i sovrummet. Påslakan och dukar skall samma väg, köpte 2 st 80 cm skåp så det skall nog rymmas. Det som inte får plats skall rensas ut och givas bort till behövande, typ sonen som nu bor på annan ort under veckorna. När allt var klart kom maken på att vi skulle ha ett högskåp som avslutning i samma serie. Däri skulle vi samla underkläder och strumpor i backar. Vad han är påhittig maken!!!! Så nu blir det snart en till tur till Haparanda.
Det är numera ingen konst att få honom till Ikea.... Så här gör man:
1) Ta med kaffetermos och starta tidigt före 08.00.
2) Bjud maken med jämna mellanrum på en skvätt Kaffe, typ Råneå... Töre ...Sangis
3) Häng på låset 09.30 när dom öppnar varuhuset för FRUKOST
4) Marchera raskt till retaurangen och beställ frukost för 10:- bröd, ost, skinka, kaffe. Komplettera med kokt ägg + kaviar, prinskorv med äggröra ev några köttbullar  á 2:- st. Om man orkar kan man även ta en yogurt och apelsinjuise. Pris 20:- för en riktigt härlig frukost.
5) Besök toaletten
6) Nu är man redo för handlandet och det bästa av allt..... halva varuhuset är redan passerat. klockan 12 är man redan på väg hem fortfarande mätt och belåten.
Söndagen gästade vi Råneå med svåger och svägerska för att lyssna på pastorsadjunktens predikan. Vacker sång av gospelkören.
Veckan har varit busy med 5 timmars tågresa i måndags inkl väntetid. Tisdag utlykt med arbetslaget till Soppero och besök i Den Goda Herdens kyrka. Rekomenderas varmt. En fristående församling som verkligen gjort stora saker av ingenting. På Sopperogården kan man bo billigt och fantastiskt fint och äta god hemlagad mat. Kolla på
www.sopperogarden.com     Lite stensliperi i Lannavaara hann vi också med. Idag har det varit möten, syförening och förberedelse för retreatet nästa lördag som jag håller i. Mässa ikväll och vattengympa kl 20.00. Imorgon är det introduktion för mina nya frivilligarbetare med gemensam lunch och information om bl.a etik. Skall ta sista tåget hem och på fredag blir det tråkigt. Missis skall till djursjukhuset. Han har en stor tumör på ryggraden och eftersom han är 15 år så är det inte mycket att göra åt.


Januarifest

 Hej igen... svårt att sluta helt med blogg.
Förra veckan bjöd jag på lite guldkant i slutet av en lång månad. Nybakat bröd och 25 liter morotssoppa gick åt det under två dagar. Inbjudna var olika grupper på jobbet och sen fick arbetslaget festa på det som blev över.
Annars är rutinerna nu igång.... Resa ...jobba...resa...ledig...resa...jobba...resa osv. Två olika liv på något sätt. Börjar trivas riktigt bra med det. Jobb veckorna är intensiva med uppåt 12-14 tim/ dag dock helt frivilligt. Jag jobbar tills jag blir trött eller less då gör jag något annat, typ tar en promenad...går och simmar... vilar middag...löser ett korsord. Sen går allt lätt som en plätt. Det är mycket lättare att veckopendla än att dagpendla har jag kommit fram till. Visst man tappar en del av det sociala livet hemma men man får så mycket annat istället. Man slipper stressa, man får ett annat socialt liv på veckan, man blir ruskigt effektiv när man är hemma och man är även helledig då och behöver inte tjuvjobba. Man blir helt enkelt mer koncentrerad och mindre splittrad över alla krav.
För övrigt har solen kommit tillbaka,  det ljusnar redan vid 8:a och skymmer vid 16, däremmellan går solen upp och är helt enkelt lysande.... Det verkar som om vi har mer ljus och sol här uppe på bergssidan än i samhället bredvid som ligger nere i dalen, märkligt. Skall fortsätta och jobba hela helgen också och bl annat förbereda ett kommande retreat. Sen blir det långledigt nästa vecka för diverse städning hemma, årsmöten och sånt.
Det blir nog lite mer blogg måste trappa ner långsamt känner jag... Solong