Ny vecka

 Igår var det en mycket blåsig dag , men solen sken i alla fall.
Eftersom vi haft barnbarns-helg så har det blivit mycket pyssel.
När hon åkt hem så tog vi en tur till mor och far för att göra höstfint på graven. Kaffetermos hade vi med oss men kaffet drack vi i bilen för det blåste så förjordat.
Hemma igen blev det Tacos och sen iväg på bio för att se Stig larssons andra film Flickan som lekte med elden. Mycket bra trots att jag läst böckerna.
Nu väntar jag på tåget för att åka på jobbet. Blir en kort vecka eftersom jag skall jobba till helgen också.


Regnet öser ner

   Så här vackert var det för någon vecka sen.

Idag öser regnet ner.


Morgonstund har guld i mun

 Vaknade 05.15, pigg och utsövd..... men snuvig och ont i halsen.
Efter lite morgonbestyr.... lite dator och ett äpple gav jag mig ut på en morgonpromenad före frukost. Solen gick upp och det var skapligt varmt och skönt.
Tillbaka 06.30 blev det riktig frukost med kokt ägg, blåbär och mjölk, vitamindrink, kaffe och ost.
Väck med alla baciller.
Nu har jag börjat förbereda dagens arbete.

Bananflugor .....

 Nu är det höst och bananflugorna har flyttat in. Irriterande liksom alla getingar. Bananflugor är galna i vin, gärna vitt. Häll upp en skvätt i en liten kopp, gärna en gul och toppa med några droppar diskmedel för att ta bort ytspänningen. Dom super ihjäl sig eller drunknar i ruset, inte vet jag. Mycket effektivt.
I morse var det is på bilen när jag blev skjutsad till tåget. Är nog sista veckan för växthuset. Dags att stänga för säsongen som varit ovanligt lång och bra.
Potatisen är upptagen i helgen och alla bär inplockade. Man får ligga i för att hinna allt.
Nu ligger en späckad arbetsvecka framför mig det är bara att hugga in.

Kyrkoval

Nu närmar det sig...kyrkovalet som så många struntar i. Så har vi också den styrning som vi förtjänar. Så ut och rösta om du vill påverka. Det går att förhandsrösta nästan dagligen på församlingsexpeditionerna. Kolla lokala annonser. 
Själv skall jag jobba som valarbetare så jag uttalar mig inte i frågan men läs gärna Präst-Stig kluriga inlägg....
http://stigstrombergsson.blogg.se/2009/august/kyrkoval-i-ankeborg.html


Tåget hem

 Nu är det bara ett möte kvar och sen kliver jag på tåget hem om sisådär 3 timmar. Skall bli skönt efter en intensiv vecka med dagar som slutat mellan 21.00 och 22.00. Säkert en 48-50 timmar på fyra dar. Man somnar ovaggad om kvällarna. De extremt sena kvällarna beror på två...!!! surströmmingstillställningar som jag har varit tvungen att närvara vid trots att jag är fisk allergiker och inte äter någon sorts fisk. Stanken har varit fruktansvärd och den har bitit sig fast i kläder och hår.
Borde begära extra betalt för denna vecka...... 
Det tredja kalaset jag varit på bestod av korvgrillning i tisdags i en stuga. Tyvärr öste regnet ner så damerna (som var 80+) vägrade att åka iväg varvid vi gjorde upp eld i öpnna spisen och utflyktade på hemmaplan.
 Nu skall jag gå och förbereda mig för ett ekumeniskt möte.

Ja olika äro livets prövningar

Solong