Hälsningar från sjuklägret

35073-24  Så här har jag sett ut senaste veckan.

Totalt däckad.
Kulmen var lördag och söndag med 39,8 i feber. Feberfri sen tisdag men svag som en kattunge. En svår irritabel hosta har dessutom gjort sitt till. Understundom har jag misstänkt kikhosta trots att jag haft det på 50-talet. Monarken har stått övergiven i ett hörn, men..... trots avsaknad av motion har vikten fortsatt ner och ligger nu på sammanlagt -4,5 kg. Månne beroende på bristande matlust samt den envisa hostan. Magmusklerna känns nämligen väldigt ömma...
Det var med blandade känslor jag for på meditationen i går kväll.....Skulle jag kunna genomföra den utan att fullständigt hosta ihjäl mig. Jag var ju tvungen att förklara läget för deltagarna och att jag tänkte avbryta och gå ut om det blev besvärligt,( för att inte störa dom så mycket.) Sen la jag det i min faders händer och undret skedde...... första 20 min gick perfekt och först i andra sittningen mot slutet tappade jag koncentrationen och började hosta, dock ej värre än att jag kunde slutföra den.
Ikväll är det körövning och jag kan inte ta en ton. Mitt tonläge påminner mycket om sonens för några år sen. Kan man komma i målbrottet när man snart fyller 53 ? Rent teoretiskt  kan man ju tänka sig att östrogenhalten sjunkit så pass mycket att man håller på att förvandlas till karl, och alltså som första tecken hamnar i målbrottet eller....?
Och andra sidan har jag fått vissa indikationer på att jag kan vara gravid. Förra gången jag hade riktig influensa var nämligen  i januari -90 och då visade det sig att jag var gravid.....vi vet fortfarande inte hur det gick till och maken har väl funderat över fadersskapet mer än en gång. Tack och lov har sonen bara blivit mer och mer lik honom, så ingen tvivlar på det genetiska arvet. Det är bara själva befruktningen vi inte riktigt kan minnas.
Nåväl.. jag ringde upp barnmorskan på BVC och frågade om jag skulle ta gravtest.
" När hade du senaste mens, frågade hon "  Efter en stunds funderande och räknande kom jag fram till att senaste regelbundna mens var april -2003, men att jag nog haft ett eller två tillfällen år 2004 också. Jag minns inte så noga. "Då behövs det nog inte någon gravtest, tyckte hon. Återkom om du får värkar"

Hon har säkert rätt, risken att jag är gravid är nog liten, jag är ju dessutom steriliserad sen-96, men som sagt var, man vet aldrig, det händer så mycket konstigt nu för tiden. Sara fick ju barn vid 90  och befruktningar har ju skett på underliga sätt förr, jag tänker på Maria och en del andra fröknar........

Ja som ni märker ....jag är nog inte riktigt frisk än, hoppas ni har överseende hälsar Madonnan

Gott och ont

Först det onda.. jag blev sjuk i onsdags i riktig influensa. Kan vara barnbarnet som smittat mig.
Ingen motion sista dagarna bara hostat och frusit under en filt. Lite, lite bättre ikväll.
Goda nyheter...... jag har sen den 1/1 gått ner 2½ kilo och minskat 6 cm runt midjan....det ni. Det har också varit omtumlande att frysa och huttra som jag gjort sista dagarna.  Senaste åren har jag ju bara svettets.
Skall nu sätta mig framför brasan med någonting varmt och stärkande och vänta på Let`s dance och imorgon blir det melodikrysset i sängen som vanligt. Sen får jag hoppas att jag är kurerad till nästa vecka för då har jag en del bokat. Återkommer om detta   Trevlig helg och Guds frid

Måndag

35073-23 Tjo vad det var livat i holken i lördags..... Trevlig samvaro i goda vänners lag men alldeles för sent. Tänk att man kan prata i 7 timmar och tiden bara flyger iväg. Söndagen gick i seghetens tecken.
Nu är det ny vecka och monarken har åter tagits i bruk. Dessutom har jag kokat en ny bantarsoppa som är så finurlig att dessto mer man äter dess mer förbränner man. Nu vill jag ha resultat...

Fick just samtal och förfrågan om jag kunde leda djupmeditationen nästa vecka. Det kan jag ju förståss, det ligger mig så varmt om hjärtat. Så onsdag kl 1900 är det meditation, det går bra att meditera hemma den tiden om man inte kan komma till kyrkan.

Jag har köpt en ny kräm till ansiktet och den ger mig riktiga flash backs. Fick den rekomenderad på apoteket, den heter Eucerin  ( låter EU-inspirerat) och den skall vara bra mot torr och fnasig hy. Det är den säkert också men trots att den är parfymfri så har den en svag angenäm doft som för mig tillbaka till 7-årsålder och skolan, vid varje insmörjning.
Den doftar Björnklister. Björnklister vet nog bara min generation vad det är. En vit burk med grönt lock vill jag minnas och ett vitt lite segt klister i.  I burken fann en liten spatel att stryka ut klistret med. Tänk att en doft kan lämna såna minnesspår.
Nu hoppas jag att den klistrar till min fnasiga hy och trollar bort begynnande rynkor också.

Återkommer med viktrapport senare. Madonna
Det gör ont..

Jag har ont i rumpan....2 mil om dan på "Monarken" det börjar kännas där bak.
På vågen märks dock ingen skillnad ej heller runt magen. Trots att jag tagit bort allt bröd och numera dricker smotie´s till frukost. Smotie ( underligt namn) är bär mixat med yougart, jättegott. Jag har ägt en sån där mixerstav i flera år men aldrig förstått vad den ska användas till.  Nu vet jag! Kanske en modern variant av "schmola"( bondska =smula ner i) 
Jag är antagligen övertränad!
Så idag blev det vilodag. Morgonpasset byttes mot melodikrysset i sängen, undetbart. Ikväll är vi bortbjudna på middag hos goda vänner så det blir till att vila från dieten  också.


Brev på posten

Jag har fått brev.... på posten... äkta handskrivet med frimärke och allt. Hur underbart är det inte att få brev från en vän. Tack K  för ditt engagemang.... du skall veta att det värmde. Jag saknar dig och vår studiegrupp.
Jag satt på monarken när maken kom instormande i morse och ropade  " du har fått brev".
Jaha , kul ...vadå. Brev får man ju varenda dag. Tråkiga ränteuppgifter, räkningar och erbjudanden från Ellos etc.
" Nej ett sånt där privat brev", kontrar maken. Jag fick högre puls och krånglade mig ner från Monarken och rusade in i köket....Mycket riktigt ett BREV innehållande tips,  till mitt kommande tal,  jag ska hålla om temat vänskap. 
Det kallar jag vänskap ..... att  anstränga sig så för att ge mig lite hjälp. Än en gång K****,  tack och ha en skön semester på varmare breddgrader...

Het soppa

Denna heta men smala soppa föddes igår. Jag kallar den  "Hot Madonna soap"

1 liter vatten
1 buljongtärning ( veg)
1 st Red hot chorizo, en mycket stark men nyckelhålsmärkt mager korv
½ paket nudlar
1 dl frysta grönsaker :ärter, majs paprika
1 dl andra grönsaker tag vad du har ex wokgrönsaker
 
Koka upp buljongen, tillsätt korven skivade i mindre bitar och grönsakerna. Bryt sönder nudlarna och tillsätt . Koka några minuter. Obs inga kryddor eller salt.  Klar att servera gärna med isvatten. om man vill lyxa till det med en klick creme fresh på toppen.
Denna soppa är ingen lek, den bränner av liksom. Passar utmärkt när man håller diet eftersom man vet att man äter när man så att säga äter den. Ingenting för känsliga barn alltså men i mitt tycke jättegod.
Går säkert att variera med det man råkar ha hemma, korven är dock ett måste.
Nu skall jag äntra "Monarken" .....återkommer

Rapport

Mitt hälsosamma liv fortgår i stadig lunk. Började dagen på motioncykeln som jag härmed döper till "Monarken"
Min första cykel var nämligen en röd Monark. Den kom med Jokkmokksbussen en kväll i maj den våren jag fyllde 7 år. Vilken lycka.... ingen hade dock tid att spinga bakom och lära mig, det var ju mitt i vårbruket. Dock hade jag tjuvtränat på pappas stora herrcykel ett bra tag. Det gick till så att jag kröp under stången och gled nedför det svagt sluttande gårdstunet. Oftast ramlade jag i gruset och skrapade mig både här och där. Ganska likt Lotta på Bråkmakargatan faktiskt. Att lära sig cykla på Monarken var dock en enkel sak, så det klarade jag alldeles själv inom några timmar. Så var det med det mesta förr ...man fick helt enkelt lära sig själv. 
Cyklade 18 km och förbrände 400kcal i morse......lika som en liten pizza eller ett wienerbröd! Mycket vatten och smal kost. Skall kränga några kilometer till framför komissarie Linley ikväll. Antagligen kommer jag att bli våldsamt hungrig i samband med sänggåendet, men den dagen den sorgen... som mamma brukade säga. Återkommer med nya bullentiner snart......... Madonna

Fastan har börjat

35073-21 Friskt vatten

Tack och lov för min nya motioncykel, idag var det återigen för kallt att promenera. Cyklade 1 mil medans jag såg morgonnyheterna på 4:an. Det är ganska stressande för övriga familjen när de ser hur svetten rinner. I och för sig beror en del svettande på att maken skyndar sig att göra upp eld i spisen, men imorgon skall jag kliva upp tidigare så då får han tji....
Nu har julen åkt ut, lite tidigt kanske, men den kom in rätt så tidigt i år.

Kände ett behov av utrensning. Både rumsligt ocg kroppsligt. Har därför rensat ut all kalasmat, städat kylen,  på allt fettbildande och fyllt den med nya fräscha varor. Här finns inte minsta julängel eller tomte kvar.
Nu börjar en tid av diet och sunt ätande, ingen bantning. Måste få bort höstens och julens extrakilon.
Det har blivit mycket TV sista veckan, följer nu serien Revelations ( Uppenbarelser) på 3:an, Klostret och naturligtvis komissarie Lynley på 1:an.
Ikväll börjar en ny  Norsk kriminalserie i fyra delar på 4:an och så del tre av Klostret 22.25.
Tyvärr missade jag första avsnittet av dokumentären Häxornas tid i torsdags, men det kanske kommer i repris. Måste ju se hur min anmoder hade det innan hon lyckades fly till Norrbotten på 1600-talet.
Tur att ljuset snart återvänder.
Igår när jag besökte Återvinningen med en del saker jag rensat ut gjorde jag ett riktigt fynd. En bok med 21 menyer på olika dieter för 5:- Och boken Befrielsen i oanvänt skick för 10:- !
Eftesom jag tror på Tecken från ovan så förstod jag att dom var skickade till mig. Befrielsen har jag tänkt köpa ändå men jag har tyckt den var så dyr så...nu kom den till mig i alla fall. Nästa gång jag åker dit skall jag ta med min lilla bok där jag skrivit in alla boktips jag fått i höst, kanske jag gör fler fynd vem vet.
To bee continue.......Madonnan