Spåra kantareller..

 Igår cyklade jag förbi Kvantum på hemvägen och införskaffade en påse kantareller. Jag har nämligen fått indikationer på att det växer sådana i trakten. Tyvärr vet jag inte var jag skall leta så jag tänkte skaffa hjälp. KomendorHan skulle komma och vi skulle vara hundvakt. Nån nytta skall man väl ha av kräket så nu skall han läras upp att hitta kantareller tänkte jag.
Jag planterade kantareller lite var stans och sen började spårandet.
Redan från tidigare kan han spåra plättar!! Lätt som en plätt att lära honom det men..... det här visade sig vara svårare. Efter timmars jobb började han få grepp om att gammelmatte hade blivit galen som trodde att dessa äckliga tingestar var plättar.


  Huruvida han kommer ihåg sina nya kunskaper nästa gång är ju svårt att veta. För säkerhets skull skickade jag hem alla kantarelller han bitit i med förhållningsorder att fortsätta träningen hemma med husse. För att få sonen att nappa på idén utmanade jag honom med att säga  -Han klarar det aldrg ! Han är inte tillräckligt klok.
Så får man inte säga om sonens ögonsten så nu vet jag att han kommer att vilja överbevisa mig och träna oavbrutet. Lättlurad...

Skrubb

Dagens gåta: Vad är en skrubb?
Svar kommer strax.

Plattor i minut och parti

                   
                 
Nu är semestern slut, två veckor är för lite men jag måste spara till senare. Några lata dagar har det blivit men..... mycket jobb. Vi har lagt plattor, 400 stycken närmare bestämt. Runt hus, runt rabatter, runt grillhuset, runt växthuset ja runt allt som bara är möjligt. Det blev liksom en sjuka till slut. På kuppen har både maken och jag fått "skurgumsknän". För den som inte vet vad det är, så fick gummorna sånt förr när dom låg på knä och knäskurade golven. Knäna blir röda och svullna typ.  Det kan ju också vara ett tecken på intensivt bedjande vem vet?
Idag bär det av till jobbet, via cykel förståss. Sonen åkte igår till Umeå för tre veckors jobb. Han hotade med att stanna där över helgen med en kompis. Jag är inte van att han är borta men vad ska man göra? Han är ju myndig om nån månad så det är bara att vänja sig. Lite extra semester vad gäller tvätt, matlagning och handlande av typ 10 l mjölk åt gången blir det när vi bara är på två. Tvättstugan ser så underligt tom ut.
Någon vidare sommar har det inte varit hitills och någon värre myggplåga har jag inte upplevt på många år. Trots spiraler och djungelolja så blir man attackerad av dessa plågoandar. Fåglarna trivs däremot och det verkar vara massor av fågelungar i buskarna.
Nu har det äntligen kommit igång i växthuset. En månad försent pga renovering men nu så....
                                      
Tomaterna är på gång och äntligen även gurkan. I mitten växer oregano, persilja, mynta, paprika, vitlök och basilika. I nästa kommer rädisor och purjolök. Längst in sallad och dill och melonen som verkar bli en flopp, den frös om fötterna en natt och det tog fast den rejält.  I hörnet bakom stolen växer en nyinköpt vindruva.
Nu skall jag äntra monarken och cykla på jobbet hälsar Madonna

Semester

 Lata dagar... .......varvat med trädgårdsjobb som plattläggning och rensning.
Just nu är det värmebölja och jag väljer hängmattan. Framåt kvällen jobbar vi lite medans myggen kalasar på våra stackars lemmar.