Hört bland kyrkbänkarna

 Vi har fått en ny präst och tant Berta passar på att berätta sin livshistoria vid kyrkkaffet.
- Pastorn förstår att jag har en svår synd på mitt samvete. I min ungdom under kriget träffade jag en Brittisk flygkapten som var på tillfälligt besök här. Jag tror det var någon övning på F 21. Så gick det som det gick, sommarkvällarna var varma och vi var förälskade.
- Ja men inte är det väl så farligt, sa prästen
- jo men han var stilig och det blev tillfälligt sex..... om pastorn förstår. Jag kanske kunde få ordentlig bikt  med pastorn?
- Det behövs då rakt inte den synden är nog sen länge förlåten, sa prästen
- Jo det förståss men..........  det är hemskt roligt att få prata om det.
--------------

Och så var det Hildur som klagade efter predikan...
- Så är det när man varken har TV eller tidning. man vet ingenting.
Prästen hade just sagt att Jesus dött.....

                                                                                            -------------


Regnet det bara öser ner.......

Har nu påbörjat min semester och det regnar...!  Har dock fått allting planterat och potatisen har kommit upp... regnet är nog efterlängtat i potatislandet. Tomaterna blommar och gurkan...ja den ser lite ynklig ut än men det brukar den göra. Sallad och rädisa är klar att börja skördas. Det är fördelen med växthus i Norrland. Tidig skörd - inget ogräs - massor med sol dygnet runt ( när det inte regnar) Det mesta är putsat och klart, inte alla fönster men so what....tids nog blir det tid för dom som är kvar.
Så hur skall dagen planeras alt
1. Ligga kvar i sängen och läsa och somna om till regnets strilande
2. Äntra Monarken och köra en timmes motion
Det blir alt 1.
To be continune............................

Lata sommardagar

35073-57 Nu är det bara en dag kvar så börjar min semester. Så här skall jag tillbringa tiden.

Men först skall jag städa huset, putsa fönster, tvätta mattor, plantera mera........ eller kanske sen. Så länge det är fint väder så gäller det att njuta.

Varit borta en vecka på kurs, en mycket givande sådan med bra seminarier och mycket verkstad. Dagarna har varit väldigt intensiva med början kl 8.00 och slut vid 22.30-23.00. Väldigt lite luckor i schemat  så vi har inte hunnit ta en promenad varje dag.  Dessutom har jag haft roligt...... jag har inte skrattat så mycket på jättelänge. Mascaran har flutit, så att säga.  Får man skratta bara hälften så mycket i en framtida tjänst så bådar det gott.

Idag är det 32 år sen jag födde mitt första barn. Det var samma värmebölja den dan. Maken sprang med en kall blöt handuk för att svalka mig under förlossningen, tyvärr var han hela tiden otakt så när han kom med blötslarvan var jag just inne i värsta frossan (värken) och hackade tänder.... och när den släppte och jag började svettas var han på väg till tvättstället för att blöta på den. Ut kom hon i alla fall till slut och nog var hon det vackraste man har skådat. Ikväll skall vi hälsa på och gratulera på födelsedagen.
Ha en skön sommar


Präst och Diakon-vigning

35073-56I morgon är det vigning av diakoner och präster i Luleå stift.

Nog är det  ett stort steg för dom att viga sitt liv åt Jesus Kristus.... eller är det lätt ......??????