Nöden har ingen lag

 Debatten rasar i norrbotten......

David Hellström arbetar som biltestare. För två veckor sedan körde han stadskörning genom centrala Arvidsjaur, mitt i natten, tillsammans med några kollegor.
Vid 03-tiden blev han kiss- nödig. Eftersom det inte finns några offentliga toaletter i samhället svängde han in på ett industriområde och letade upp en avskild plats för att uträtta sina behov.
Det skulle han inte ha gjort.
Sekunden senare stormade polisen fram med sirener och blåljus som vore han en bank-rånare. Hans brott: Förargelseväckande beteende, eftersom han urinerat på allmän plats.
Läs hela artikeln
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1474997/stannade-for-att-kissa-fick-bota

Frågan är om man blir nödig mellan Gällivare och Överkalix, vad gör man? För långt in i skogen vill man ju inte gå eftersom det kryllar av björn. ormar och älgar. Potta är ett alternativ och långa kjolar som döljer vad man har för sig. Fler idéer?


Overlock?

 Funderar på att skaffa mig en overlock symaskin. Vet dock inte vad jag skall välja. Billig - dyr -enkel -avancerad. Det är en djungel. Expertråd mottages gärna.....
Den skall vara prisvärd, enkel att använda och trä alltså inte för avancerad.

HJÄLP ni som kan nåt om overlock

Vänner är viktiga


Vänner är verkligen viktiga i var människas liv.


Människor kommer in i ditt och mitt liv av en orsak, för en period ....eller för resten av livet.
När man förstår orsaken, kommer man också att förstå hur man skall  förhålla sig till denna person.


När någon kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommet för att hjälpa dig genom en uppgift, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.

Det kan verka som att de är sända från himlen....... och kanske är de det!

Dom är där för att du behöver dem.

Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut.  Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig.

Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.


Det som är viktigt att förstå är att ditt behov är mättat, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade ut har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.

Några människor kommer in i ditt liv för en period, för att det är din tur att dela
med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.
Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period eller
för resten av livet.Kan själv....

 
 Kan själv.... var något av de första sammansatta ord jag lärde mig säga. Jag var kanske 1½ år och ville klä mig själv. Det orsakade stor förtjusning hos föräldraskapet och dom berättade för alla. Pga uppmärksamheten sa jag det därför mest hela tiden. Och visst jag kunde mycket dock inte knäppa strumporna i livstycket hur än jag försökte.  Nu för tiden är det ju förstås inte så många som vet vad livstycke är men vi som är 50+ vet. En slags "body" i kraftig vit bomull. oelastisk, med 4 strumpeband att hålla upp dom kliande ullstrumporna med. Över alltihopa ett par kortbenta yllebyxor för värmens skull. Detta hade alla flickor på 50-talet. På 60-talet kom dom revolutionerande "kalasbyxorna" som helt enkelt var det vi idag kallar strumpbyxor alltså allt i ett. Då var det så fint att det brukades till kalas. Många förfasade sig också och kallade det djävulens påfund, liksom TV.

Nu har jag gjort det.... sytt min egen diakonskjorta, eller tröja rättare sagt. Sprang på en tunn fin polo för 98:- på HM.
Jag vek polonkragen först en gång, nålade fast smörpapper ovan och under, för att det inte skulle dra sig, markerade på papperet två streck och sen sydde jag helt enkelt två knapphål i samma färg som polon. Klart för insticket.
Sen vek jag en till gång och nästade för hand fast hela kragen mitt fram och mitt bak och på axlarna med några osynliga stygn. Det gick inte att sy en hel söm pga elasticiteten. Det funkade, nu skall jag hålla utkik efter ärmlös variant för varmare dar. Men det stora projektet blir att sy hela alltihopa från grunden i något fint material. Jag har skaffat mig en handledare ( hon vet ej om det) som gått före mig och gjort det, se länken Präst-Hanna.
Så visst jag kan själv
Jag har för övrigt varit på anställningsintervju igår, inte mitt drömjobb men ett jobb så länge.