Skolstart

Idag börjar jag skolan. Skall i vinter läsa 10p kvinnligt ledarskap på universitetet. Skall bli intressant. En ypperlig dag att börja studera, med regnet som hänger i luften.
Tyvärr alldeles för lite... det brinner fortfarande i mina hemtrakter och man tror att det kommer att fortsätta brinna fram till snön lägger sig. Kyrkan förlorar massor av pengar då dom äger det mesta som brunnit och dessutom är oförsäkrade.

Valet närmar sig och det står mig redan upp i halsen. Politik är inget annat än makthunger nuförtiden. Lotta Gröning skrev idag " Alla lovar samma sak. Ibland känns det  som en kamp om makten där väljarna bara är åskådare"
Där slog hon huvudet på spiken tycker jag. Instämmer till fullo. Men jag skall i alla fall rösta eftersom jag är så fostrad. Däremot skall jag göra bort det så fort som möjligt och inte vänta till valdagen. Kanske är jag rent av bortrest då.....

Vi har nämligen jubileum i höst och då vi skall fira 35-årigt samboskap och 25-årigt äktenskap. Kanske dags att förnya löftena...? Om det dyker upp nån lämplig resa och det går att pressa in i våra scheman så kan det bära iväg med mycket kort varsel.
Nej nu är det dags för kaffe innan avfärd till storstan

Nu är semestern slut...

35073-65

En typisk bild från denna sommar. Playa Laka en fin liten sjö efter stambanan.

Förr i världen var alltid himmelen blå sjunger Barbro Hörberg och nog har vi väl lätt att minnas det vi vill minnas. Men nog är det väl frågan om denna sommar inte tar priset vad gäller ... blå himmel.
Så mycket gjort i denna värme har det inte blivit... förutom vedtravning och det gick ganska fort. Alla planerade utflykter har ställts in på grund av värmen.  Någon cykeltur till stan eller badet är allt vi lyckats prestera de senaste två veckorna. Nåja utflykter kan man ju göra senare i höst när vädret inbjuder ti
ll bilturer. Det är bara 18 veckor till jul så det kommer säkert svalare dagar.

Apropå bil så vet den som följer min blogg att jag hade vissa ångestattacker inför bilbesiktningen i mitten av juli. Den gick igenom...! Utan anmärkning...! För första gången...!  ( det brukar gå lös på mellan 3000-5000 varje gång)
Jag tar inte några mer risker ........ nu har jag sålt den och skaffat Volvo combi....Ikväll skall vi på kurs... Handledarutbildning för övningskörning med bil. Sonen blir 16 om ett par veckor och numera  måste man vara utbildad för att få övningsköra med sina barn. Att vi redan handlett två var ingen merit. Hela kalaset kostar drygt 1000 spänn för 3,5 timme.

Nu skall jag ta en kopp kaffe och börja planera inför höstens aktiviteter ..... so long

Vedbacken

35073-63

Det är +41 på vedbacken och veden skall travas.......

Det osar svavel

 Lars Levi Laestadius predikningar ges ut på svenska läser jag i Kyrkans tidning.
Svavelos utlovas men också honungslena kärleksord. Eller vad sägs om........
 
"Söndagarna används för frosseri och för supande,
dagar då man stojar, svär och slåss.
Det verkar som om ändtarmens gud
skulle få den största äran och betjäningen
av världens trälar."

ur predikan 2 söndagen i advent 1852

Undrar vad den käre Laestadius skulla ha tyckt om Big Brother.  Om gardiner kan vara djävulens karlsonger så ...