Mors dag

 Nu är de flesta måsten gjorda. Känner mig så trött nu när jag vågar känna efter. Nu är det färdigpluggat för den här gången ..... men till hösten är det kanske dags igen. Om Gud vill....
Igår var det Mors dag och vi passade på att åka upp till hembyn och hälsa på föräldraskapet, där dom vilar.  Kaffekorg tog vi med oss och en ros att plantera. Undrar om den klarat natten i denna kyla. Sen drack vi vårt kaffe på kyrkogårdens parkering innan vi åkte hem. En stunds eftertanke och reflaktion. Nästa gång är det dags för sommarplanteringen. Varje gång har det tillkommit någon ny grav och namnen är för mig oftast välbekanta. Snart finns det väl ingen levande kvar som man känner där hemma.
Hemma igen var barnen och hälsade på och lite tårta klämmde jag i mig och ve .....en pizza.
Så nu är det dags att slänga sig på cykeln till jobbet och ikväll skall vi springa vårruset i storstan. So long

Flitig som en myra.....

 Nu är det sista rycket inför kursslutet i Kvinnligt ledarskap.
Studien är gjord och rapporten håller på att ta form. Skall lämnas in efter helgen och presenteras/försvaras nästa fredag.
Mycket är gjort men slutdiskussionen och abstraktet återstår.
Och titeln måste nog revideras eftersom det bara är ett arbetsnamn än så länge. På dagarna arbetas det ju så flitens lampa lyser tidiga mornar och ibland kvällar.
Vädret är perfekt just nu med tanke på att jag måste sitta inne och jobba all ledig tid.
Skall lägga mig tidigt för att hinna skriva nån timme innan jobbet i morgon bitti.
So long......

På reaande fot

 Jag har varit på resa till grannlänet.
Tredje terminen i min utbildning till retreatledare. Ännu ett tillfällle för reflektion och föreläsning  i andlig vägledning.....
Vägledning behöver man ju själv och......
nu skall man vägleda andra.
Det gäller att ha en ödmjuk inställning och även att låta sig vägledas av en högre makt.......
Känn ingen oro, allting vilar i din Faders händer.....
Det kommer att ordna sig sa en kurskamrat och det tror jag på.....!

Nya familjemedlemmar

 Senaste tillskottet i familjen är fem vita halvnakna höns från hönseriet och tre svarta dvärgkockin med tillhörande tupp. Dom vita hybriderna ville inte vara med på bild ...kanske senare när fjädrarna växt ut.
Dom vita är jublande glada över att få gå ute och sprätta, att det sen tillkommit en tupp i flocken gör ju att spännigen ökar. Dom vet inte på vilket ben dom skall stå på för att behaga, men än så länge bryr han sig bara om sina gelikar. Nu gäller det att koka extra makaroner och spagetti som är hönors favoritgodis, pizza och majs är också gott.

Nog är det roligt att återuppta min gamla hobby som legat nere ett par år. Det är något ursprungligt att på förmiddan gå och plocka in sina egna ägg.  Man förstår vilket tillskott det är för kvinnorna i fattiga länder. Jag hoppas och ber för att inte fågelinfluensan skall blossa upp och förstöra deras levebröd.
Lillhäxan planerar redan kycklingar...och mormor är ju lätt att övertala så vi får se.....