Återvinning

35073-83
Dessa mormorskängor  köpte jag för 4 år sen på Kupan. Jag vill minnas att jag gav 30:-  för dom. Dom är gjorda i fint nappaskinn och i bra skick. Då var dom hopplöst omoderna.... alla hade lååånga, spetsiga don med jättehööga klackar. Eftersom jag är född med breda ankfötter passar inte dom i sånt mode. Möjligen om jag tog storlek 45 till mina 37:or.
Nu är mina kängor plötsligt helt rätt, känns inte alls omoderna. Det gör inte heller mina kära näbbstövlar som jag haft mycket glädje av i vinter. Läste faktiskt i en kändisblaska att näbbisar är det hetaste på Stureplan i vinter. Märkligt... i 25 år har man varit en hopplös nörd och nu är man en het ...okändis! 

Akta er för allt habegär. En människas liv beror inte på överflöd av ägodelar. Han gav dem en liknelse:
En rik man hade fått god skörd på sina jordar. Han tänker för sig själv: Vad skall jag göra? Jag har inte plats för hela skörden. Han sade: Så här skall jag göra: Jag river mina lador och bygger nya större så får jag rum med säden och allt annat jag äger. Sedan kan jag säga till mig själv: Nu min vän är du väl försörjd för många år framåt. Du kan vila ut. Ät, drick och roa dig.
Men Gud sade till honom: Din dåre, inatt skall ditt liv tas ifrån dig, och allt du har lagt på hög, vem skall få det? Så går det när man samlar skatter åt sig själv men inte är rik inför Gud.
(Luk 12:14-21)

Så rensa i röran och ge bort det du inte behöver eller har för mycket av. Prylar och saker tar så mycket energi när dom bara ligger. Och någon annan kan få stor glädje av det du gör dig av med.

Som mina favoriter för 30 spänn.  Dom har verkligen glatt mig i flera år och så bra kvalitet som det är håller dom nog min tid.
Ikväll skall jag gästa kulturhuset i storstaden. Det är föreläsning i konsten att sätta gränser för ungdomar. Det är jag i och för sig, rätt bra på redan men man kan alltid bli bättre.

Torkväder

35073-82
Nu hänger dyrgriparna på tork. Vädret är idealiskt , kallt med isiga vindar. Det mörar och torkar
Nu önskar jag varma dagar, kalla nätter och bra vindar.
Om tre veckor är nog dom minsta bitarna klara, och då är det dags att hänga upp en ny omgång.
Sen blir man tvungen att gömma i frysen så inte allt äts upp på en gång.  Ett bra tips är att paketera och märka som "leverkaka"  eller "saltsill" alltid lurar det nån.
Just nu känner jag mig så trött och sliten, antar att det är denna envisa kyla som tär. Det är så vackra dagar och faktiskt ljust både när man far på jobbet och kommer hem men ändå..... Fast jag sover 8-9 timmar är jag trött.  Kan det vara åldern?

Fys träning

 Klockan är nu 06.40 och jag skall åka till badet och fysträna innan jobbet.
Ha en bra dag....