Frisk som en nötkärna...

Blodtrycket var högt konstaterade man på VC när jag var och tog influensa sprutan. I och för sig har det legat på gränsen i flera år men nu var det skyhögt. In med medicin och nu började problemen. Plötsligt kände jag mig jättesjuk.... jättetrött- ont i huvudet (som jag aldrig har annars)- diarre- synrubbningar-torra ögon etc. Jag fick enl. FASS alla biverkningar som går att få utom hallucinationer. Byte av medicin ...Nja Trött -ont i huvudet -fel på hjärtrytmen. Ut med den medicinen, doktorn borta en vecka..... skönt att vara utan medicin som man blir sjuk av.
Nytt besök och ny medicin och äntligen tål jag den. Känns som sockerpiller ....nämligen inte alls och blodtrycket är normalt.  Alla andra prover var på topp så nu är det lugnt. Gjorde konditionstest häromdan och den var också kanonbra.
Igår kom KommendorHan (sonens Labrador) för att bo hos farmor och farfar tills idag  när husse är på tjänsteresa. Genast livas allting upp i huset. Inatt har han sovit i skinnsoffan, som vanligt. Man hör hur det knakar lite försiktigt när han smyger sig upp. Han får nämligen inte ligga i soffan hemma. Det finns varelser som blir tokig av glädje av att få gå ut klockan 6 på morgonen när det är -10 gr kallt. Först gjorde han ett par höga Tigerskutt typ rakt upp i luften, sen kastade han sig på rygg och åkte som en säl, slutligen rullade han sig och försökte göra änglar i snön. Själv är jag tacksam om jag slipper. Fortsättning följer......

Där havet möter land

35073-98 Hemma igen efter ett par fina dagar i Munkviken, en gudabenådad plats här på jorden. Bra seminarie, goda samtal och trevligt umgänge. Vi har jobbat med vägledning och litteraturstudium av våra andliga fädrer och mödrar allt under retreatens perspektiv.
"Följ mig bort till en öde trakt, så att vi får vara tillsammans  och ni kan vila lite" (Mark 6:31)

Vem var Martin Luther

 läser just nu Martin Luthers lilla skrift "Om en kristen människas frihet"
 Han skriver:
1. En kristen människa är den friaste herre över allting och ingen underdånig.
2. En kristen människa är alltings mest tjänstvillige tjänare och alla underdånig.
Jag är glad att jag sett filmen innan jag började läsa. Kanske måste jag se filmen en gång till efter jag läst klart.. Känns som jag inte fattat något om den reformation jag läste om i skolan.
Rekomenderas.


Tänd ett ljus

I helgen har vi tänt ljus för våra nära och kära som gått vidare. En helg med eftertanke och stillhet. I lördags var det 22 år sen pappa dog..... det känns som nyss. Det är också dopdagen för17 år sen då vi döpte våra pojkar. En helg med många minnen.
Jag är klar med alla skoluppgifter, skrev sista i morse så nu kan jag andas ut lite. Nja inte riktigt kommer jag på. En intervju är oskriven men det är igen brådska. Nu skall jag bara läsa kurslitteratur ett tag framöver och förstås åka på seminarie till en underbar plats vid havet.