På begäran

Kycklingsoppa med ingefära

En god lite annorlunda soppa, med lågt GI  och ingefäran gör att förbränningen ökar. Den som vill se mer recept kan klicka på Hälsa & Mat så kommer jag att lägga ut mina bästa recept.
Förbered  med att koka en stor sats gröna linser dagen innan. Tag undan ingefär 2dl färdigkokta linser och frys resten i lagoma förpackningar. Alla recept som innehåller nudlar, pasta, ris kan man ersätta med linser, mycket användbart. Dom har lågt GI, hög fiber och mineralhalt och smakar inte så mycket. (Vill man ha smak på dom måste man koka dom i tex buljong eller andra kryddor.)

1 st lök (röd eller gul)
4 morötter
2 kycklingfiléer
1 bit färsk ingefära, riven
2 dl frysta amerikanska grönsaker, paprika-gröna ärter-majs
2 dl färdigkokta linser
1- 1½ l vatten
2 buljongtärningar ( höns eller grönsaks )
2½ dl laga lätt eller matlagningsgrädde
ev finklippt persilja

Hacka löken. Skala och strimla morötterna ( eller använd frysta om du har bråttom) Dela filéerna i mindre bitar. Fräs lök och kyckling i lite smör i en gryta. Häll på vattnet, grädden och smula över buljongtärningarna. Låt koka i 5 min eller tills kycklingen är klar och morötterna mjuknat. Tillsätt ingefäran och linserna och de frysta grönsakerna. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Skall man servera den som förrätt ser det trevligt ut med finklippt persilja på toppen och det tillför lite mer järn. Passa på och frys in färdigklippt persilja nu det kan piffa upp mycket i vinter och det är så lätt att ta en nypa ur frysen.
Bon apetit

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback