Stillhet och meditation

35073-36 Under fastan kan man avstå från en hel del i våra liv  som vi annars tar som självklara.... Att fasta helt från mat kan vara hälsovådligt, men att försöka avstå från andra självklara saker kan vara nyttigt. Att ställa bort bilen en tid, och i stället åka buss och promenera kan få en att tänka på miljön. Att lägga bort mobilen och i stället skriva några brev kan få en att tänka lite långsammare...
Att avstå från allt onödigt som inte är bra för oss som bakverk, godis, alkohol kan också vara välgörande för hälsan. Att stänga TV och umgås med familjen någon kväll i veckan kan stärka gemenskapen men också vara början till en diskussion med barnen.
Att regelbundet meditera, är ett sätt att tysta ner det yttre larmet , för att i tystnaden kanske uppfatta Guds tilltal eller den inre rösten.
Tag en kvart varje morgon efter toabesöket och drick ett glas vatten.
Sätt dig ner på din pall eller kudde och andas lugnt. Böj huvudet lite lätt framåt, och slut ögonen. Andas sakta och blicka med din fantasis hjälp in i ditt hjärta och led dina tankar, från huvudet ned till hjärtat . Vid varje andetag kan du upprepa "Jesusbönen" tyst för dig själv.
"Herre Jesus Kristus, förbarma dig över mig" Tänk orden sakta vid varje andetag.
Om vi är många som mediterar ungefär samtidigt ( mellan 06-07 ) så tror jag att det kommer kännas av på något sätt....... Det går förstås att meditera på kvällen om det passar bättre, tex mellan 22.00-23.00 när huset börjar komma till ro. Lycka till Madonna



Kommentarer
Postat av: Anna

Det låter skönt! Jag kanske provar imorgon.

Postat av: Berohio

Great site keep up the good work

2010-09-17 @ 14:56:00
URL: http://berohio.blog.ca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback