Utflykt

 För några veckor sen besökte vi Jukkasjärvi med våra volontärer. Interiören är från kyrkan med altartavlan som är målad av konstnären Bror Hjort. Mycket vacker kyrka i all sin enkelhet.

Besöket i ishotellet och iskyrkan blev dock en besvikelse. Var där för flera år sen och upplevde den mycket vacker. Årets modell var dock inte värd att kallas kyrka eftersom den var totalt avkristnad förutom "kors i taket".... ja just ett oansenligt kors i taket ovanför åhörarbänkarna. Antagligen för att det skall passa alla trosinriktningar och även okristna. Detta ogillar jag... dom kunde ju gifta sig i baren om det inte passar med kristna symboler.
Kiruna kyrka var också vacker men väldigt mörk innuti.
Nu är snart fastan över och våren på väg. Nu undrar jag bara var skall all snö ta vägen? Månne det blir en riktig vårflod.


Kommentarer
Postat av: KA

Hoppas att du haft en riktigt skön påsk! Här rullar allt på som vanligt. Lite väl snabbt kan jag tänka ibland. Får väl skylla på åldern. Samtidigt är det en härlig tid just nu som vi har väntat länge på. Karin

2010-04-06 @ 14:50:47
Postat av: KA

Våren som kom av sig... Kan det ha nåt att göra med att vi satte på sommardäcken på bilen i fredags?? Eller är det grannarna som hämtade hem sina husbilar från vinterförvaring som vi ska skylla bakslaget på? Karin

2010-04-19 @ 08:56:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback