Nya familjemedlemmar

 Senaste tillskottet i familjen är fem vita halvnakna höns från hönseriet och tre svarta dvärgkockin med tillhörande tupp. Dom vita hybriderna ville inte vara med på bild ...kanske senare när fjädrarna växt ut.
Dom vita är jublande glada över att få gå ute och sprätta, att det sen tillkommit en tupp i flocken gör ju att spännigen ökar. Dom vet inte på vilket ben dom skall stå på för att behaga, men än så länge bryr han sig bara om sina gelikar. Nu gäller det att koka extra makaroner och spagetti som är hönors favoritgodis, pizza och majs är också gott.

Nog är det roligt att återuppta min gamla hobby som legat nere ett par år. Det är något ursprungligt att på förmiddan gå och plocka in sina egna ägg.  Man förstår vilket tillskott det är för kvinnorna i fattiga länder. Jag hoppas och ber för att inte fågelinfluensan skall blossa upp och förstöra deras levebröd.
Lillhäxan planerar redan kycklingar...och mormor är ju lätt att övertala så vi får se.....

Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter trevligt. Men hur i hela friden får man in kycklingen i ägget???

2007-05-06 @ 17:18:53
Postat av: Lena

Vad jag blir avis! Jag har varit kycklinmamma förut. Dvs haft äggkläcksningsmaskin och fått en 20-30 st åt gången. Tänkte just härmomdagen - får ha höns inne i stan? Hönor är spännande djur, Man förstår i alla fall var kackkyckling, tuppen i hönsgården m.fl. uttryck härrör ifrån.......
/L

Postat av: Madonna

Madonna svarar: enklaste sättet är att låta tuppen "sätta på" hönorna. Befrukta dom typ. Efter sådana kärleksstunder så är äggen befruktade och då är det bara lagom värme i ca 21 dagar så är det klart. Bästa äggkläckaren är en ruv-villig höna som ligger och värmer dom med sin kropp.

2007-05-09 @ 07:22:17
URL: http://madonnas.blogg.se
Postat av: Anonym

En fråga: Håller tuppen inte på och "sätter på" stup i kvarten typ? Men då skulle det inte bli så många frukostägg förståss (typ).

2007-05-24 @ 14:46:17
Postat av: Steinarkamilla

Very good guestbook. Interesting!

2010-05-10 @ 10:32:27
URL: http://steinarkamilla.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback