Minimalen

 Har köpt ny minidator. Ryms i handväskan. Vikt 1,3 kg. Med inbyggd webbkamera och allt. Min är förstås BLÅ ...min favoritfärg. Kostar inte mer än en prenumannation på dagstidningen.
Idag är det mulet efter senaste veckans värmebölja. Tomaterna är gröna och det är minst tio gurkor på gång. Verkar bli ett bra år för odling. Så har vi ju redan haft mer sommar till dags datum än på hela sommaren i fjol.
Har senaste dagarna läst Camilla Cedaers senaste kriminalroman "Fruset ögonblick" Underligt efter all studentlitteratur men riktigt avkopplande.
Idag blir det stavgång, måste röra på mig efter allt slappande....

Semester

 Efter all uppståndelse tar jag nu semester på obestämd tid från bloggen.
Kanske uppstår den i en annan form framöver....
Tevlig sommar

Vilken dag...

Jag har skrattat .... jag har emottagit..... jag har gråtit... hur det nu stavas  För varje människa som ringer blir det mer gråt.....fast man blir glad!!!! 
Nu klarar jag inte mer i dag....

Inget vin i år heller.

 
Min vinranka har åter dött i vinter..... ändå täckte jag in den efter bästa förmåga. Överst på min önskelista står nu en ny..... det lär ha kommit en som tål -36 såg jag i annonsbladet. Måste ta mig en tur över älven när jag får tid och kolla in om den finns kvar.
Eftersom jag grävt upp humlen skall jag även kolla in klematis och kaprifol, något som klänger måste jag ju ha. Annars växer det så det knakar och tomaterna blommar. Kryddor och sallad skördas för fullt och smultronen blommar i ampel.
Imorgon blir det mjukkakobak så därför har jag frostat frysarna idag.

En lång resa

 Nu närmar det sig slutet eller är det början...... En lång resa som började för två år sen på Vårsta, eller för fem år sen i Älvsbyn på folkhögskolan, eller för femton år sen i ett personligt möte och tilltal. I mitt liv finns både tvivel och visshet och så skall det vara. Ingen har ensamrätt på sanningen, det gäller att vara ödmjuk. Tänk att få byta inriktning och arbete i min ålder. Nog har det kostat på periodvis och kännts som en prövning, men mesta delen har gått otroligt lätt. Ofta har jag kännt mig buren av ljus.
Nu skall jag ut och göra det jag alltid har gjort men..... med lite fler verktyg och med ett helt annat perspektiv och stöd bredvid mig.
Till helgen är det den stora finalen och många skall ha stor mottagning och fest efteråt. Det ligger inte för mig. Jag orkar helt enkelt inte med det. Det blir minifest med maken, kanske gör vi eld i grillkåtan om det är kyligt.
För sen är det nya tag som gäller. Helgen därpå tar sonen studenten. Då blir det både det ena och andra för lilleman som nu är vuxen. Verkligen något att fira.