Vårtecken

 Idag hörde jag talgoxens första vårrop. Det bådar om hopp....
Snart går vi in i vårvintern.
Nu skall madonnan ut och stavgå...

Fotokurs som blev avblåst

 Nu ska det bli av..... anmälde mig för länge sen till en kurs i digitalfoto och hur man bearbetar dessa på datorn. Idag kom brevet att jag kommit med. En kväll i veckan ca 2 ½ timme, hur  i hela fridens namn jag nu skall hinna med det?
Därför har jag idag satt fart med allting annat. Första tentan för terminen är påbörjad och inläst, nu är det bara resten kvar, dvs skriva ner alltihopa.
Bägge datorerna är städade och säkerhetskopierade och defragmenterade.... vilken fart det blev på dom!
Mitt motionsprogram är påbörjat vilket betyder stavgång så ofta som möjligt + simning och lite cykling på motioncykeln. Det innebär att jag nu bara har 34 km kvar till Gällivare på min rutt mot Kiruna.
Det gäller att ha bra kondition med mitt späckade program.
Det var fel kurs..... att lära sig fotografera istället för att ta hand omm det man redan gjort. Tack och lov.... för det finns inte tid för några fler kurser just nu.
Det får bli en senare fråga.

Rolig motion med räknade steg

 Nu har jag bytt program från livslunken till www.motiomera.se  prova gratis i 3 mån. Man väljer en rutt man vill gå genom Sverige. Varje dag för man in dagens samlade steg alternativ annan motion som man utövat. Man utgår från vars man bor och jag har i första hand valt att gå upp till Kiruna. Det kommer att ta en till två månader beroende på hur mycket jag går. Planen är  om jag blir nöjd med programmet att efter Kiruna vända söderut genom inlandet , västkusten och slutligen Skåne.
Nu utmanar jag mina läsare att gå med och prova på att stega. Stegmätaren kan med fördel fästas i bygelbh:n om man använder sådan, annars i byxlinningen.
Man häpnar över hur många steg det blir fast man bara är hemma.

Sopor

 Sopsortering eller ej?
Jag är för.... vi måste sortera och ta hand om våra sopor men det finns avigsidor. Nyårsafton var containerna i vårt kvarter fortfarande otömda efter julens pappershysteri. Alltså ställde folk sina påsar och säckar utanför istället för att ta hem dom. Sen kom stormen och tog hand om alltihopa så nu ligger soporna utspridda runt hela kvarteret på tomter och i skogen. Detta händer nästan varje år. Skall man skratta eller gråta?
Till denna nyårsafton sökte jag efter alternativ till raketer som "den flygande lyktan". Ett tyst och miljövänligt alternativ. Fanns i Kalix men inte här, så vi struntade i den detaljen. Grannarnas ungdomar sköt dessto mer. Tyvärr hamnade det mesta av skräpet efter dom hos oss. Så nu ser tomten ut som en soptipp.
Suckar Madonna

Nytt år - nya tag - nya löften

 Så var det gamla året till ända och ett nytt ligger framför oss. Året som gått har varit omväxlande. Heltidsarbete varvat med halvtidsstudier och det drygt under våren. Långa resor till studieort som faktiskt varit det mest arbetssamma. Det har varit helt olika liv, arbetsliv, studentliv och familjeliv och fritid. Men allting går om man har roligt.  2008 lyckades jag även minska 10 kilo i vikt genom kostomläggning och regelbunden motion som simning 1 gång/veckan. Jag har genom deltagande i "livslunkenprojektet" stegat en sträcka mellan Haparanda, som jag lämnade i maj, och Smygehuk dit jag anlände nyårsafton, enligt datorn. Jag har även stickat en snygg kofta, haft sykurs med barnbarnet varje vecka samt lagt en ohygglig massa plattor runt huset. Vad har då fått stryka med foten.... Ja körsången har varit sporadisk och något intensivt umgänge har inte hunnits med ej heller något slötittande på TV. Till och med bloggen har varit sparsam. Däremot har jag prioriterat att sova middag när tillfälle givits.
Nytt år och nya löften......
Mitt mål är att under nästa år knäcka 5 kilo till. Detta skall ske genom fortsatt GI-mat och simning varje vecka samt något mer, men vad?  Eventuellt en ny rutt med livslunken från Kiruna och inlandet neråt denna gång. En ny stegräknare är inköpt för ändamålet eftersom den gamla nötts ut. Ett och annat besök på gymmet hoppas jag hinna med.
Mer sykurs eftersom jag nu gett barnbarnet en egen riktig symaskin i julklapp. Mitt mål är även att själv komma igång att sy, främst blivande arbetskläder om det nu hinns med. Studier skall slutföras och arbete skall sökas. Förhoppningsvis skall nästa år också innebära en utlandsresa med nära och kära. Framåt juni tar yngste sonen studenten och det är dags för mig att avge nya löften....
Blir det för stressigt så får jag väl gå ut och göra upp eld och koka kaffe, det brukar lugna ner.