TACK


....för vänliga komerntarer och förböner! Det betyder så mycket .

Fastan är inledd sen ett par veckor tillbaka. I 40 dagar skall man avstå från något, inte nödvändigtvis mat . En jag känner, lade bort mobilen ett år. Jag ställde bilen och åkte kollektiv för ett par år sen. Det lärde mig mycket, men det tillförde mig mer än jag avstod ifrån!   I år handlar det om mat för min del. Jag har bestämt mig för att bara äta när jag är hungrig och sluta direkt jag inte är hungrig längre. För att hålla koll för jag matdagbok. Alla sötsaker och annat onödigt avstår jag helt ifrån. Det har resulterat i att jag nu är nere i halva portioner, frukt mellan målen, och det himmelska vattnet som dryck. Bonus är 2,5 kilo i viktminskning. Nu utökar jag med bloggfasta...... Tid för meditation och reflektion ( och en Brakka tenta)

Våryra i dubbel bemärkelse

 Nu hänger dyrgriparna på tork. Det betyder vår.... Torkat renkött tillhör guldkant här i livet. Hur man gör med insaltning osv har jag skrivit om tidigare. Att det sen varit soligt och varmt sista dagarna förstärker ju känslan av vår. Talgoxen verkar vara med på noterna..! så att säga.
Men...nu till det väsentliga. Dagens om-undersökning av brösten. Jag var vid gott mod när jag åkte, jag var vid gott mod efter att de nya bilderna tagits ända till det blev inkallning till doktorn som inte var nöjd med bilderna av det vänstra bröstet. Mer undersökning och ultraljud. När han körde ultraljudet andra varvet och stannade till på vissa ställen var jag inte så kaxig längre. I tanken hade jag redan tagit bort hela bröstet. Bort...bort ....bort... Hojja ligen. Jag säger bara hojja ligen.
Men till slut var han nöjd och sa... Du är frisk!   Vilken YRA
En frisk människa har tusen önskningar... en sjuk har bara en. Det är sant.... så sant
Hälsar Madonna

Resa söderöver

  Idag äntrar jag bussen söderut. En vecka med seminarier och föreläsningar har jag framför mig, trevlig samvaro och förhoppningsvis fint väder.
Själva bussresan är en prövning i sig. 8 timmar kommer man väl till Thailand om man flyger. Jag brukar använda tiden till att läsa kurslitteratur och renskriva anteckningar på datorn.
Nästa måndag har jag fått ny tid för bröstkoll.  Tills dess får man be....

Nu har det hänt....

 Nu har det hänt ..... det osannolika som inte kan hända. Förra veckan gjorde jag mammografi och nu idag kom svaret ....Ny undersökning snarast (på måndag) och då är jag bortrest. Skall jag försöka få komma imorgon eller fredag... eller skall jag vänta en vecka? Allt annat bleknade plötsligt i mitt liv. Vad gör man?
Just ingenting, går och simmar i morgonbitti, fikar med damerna, går på jobbet. Låstas som att allt är som vanligt eller.....