Vårruset

35073-55 Imorgon är det dags igen för det årliga Vårruset. Det har blivit en tradition att tillsammans med kvinnor från hela norrbotten träffas och ta sig runt Luleå i sin egen takt för att sen avsluta med en pick-nick i det gröna. Första året -02 tilldrog det sig också i maj och med en underbar ryssvärme som fick några deltagare att ta årets första dopp på Gültzaudden. Ifjol var det så svinkallt att man fick aldrig upp värmen ordentligt. Särskilt inte vi från inlandet som var helt felklädda. Luleå-kvinnorna hade däremot laddat med både mössa och handskar.  Pick-nicken avhandlades i all hast med stelfrusna fingrar och sen bar det av hem för bastu och varmt te. I år hoppas vi på varmare väder och sol. Laddar med kläder, paraply och varm choklad för säkerhets skull.

Vinet är färdigt...så till vida att det nu är upptappat på petflaskor och bag in boxar. Smaken då........ja det smakar inget vidare........ mest alkohol faktiskt. Det verkar ha blivit starkvin. Har tillsatt lite hallon/persika koncentrat och hoppas nu att tiden och lagringen skall göra underverk.

Annars går livet sin gilla gång... har inte tid att blogga så ofta nu för tiden.  Allting har sin tid och nu är vårbrukets tid.....potatisen skall i jorden, gurkan skall drivas och det skall planteras här och där.

Kommentarer
Postat av: Karin

Hejsan
Det är nog sant att man minskar på bloggandet...
Åker ner till Härnösand på fredag morgon med buss ..från Luleå och många döva vänner (prästvigning)..det skall bli roligt och träffa dom döva som jag inte träffat på länge..
TREVLIG SOMMAR (om det blir en sommar)

Postat av: Olavadriana

Very useful information. Thank you!

2009-03-30 @ 08:42:52
URL: http://olavadriana.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback