Nu är julen över..

35073-18        Juldagens kväll

Nu är det över för denna gång. Julen har som vanligt varit en omtumlande helg.
Julafton började med rykande snöstorm  och vi klädde oss för ett par timmar i snösvängen. Med värkande ryggar och skrikande magar kom vi in vid 12- snåret..........då ringde dottern.
"Jag sitter fast med bilen ni måste komma och hjälpa mig, ropar hon i telefonen"

Vi slänger oss i Volvon men efter 500 m går vindrutetorkaren sönder och snön vräker ner. Maken ser knappt vägen och vi måste vända hem för att laga den. Nu är maken likblek, han  har blodsockerfall av svält. Händerna skakar och jag inser att han måste få mat innan han svimmar. Då ringer dottern igen.. "jag är loss, en traktor kom och drog lös mig"
Äntligen kunde vi sätta oss och äta lite lunch. Efter dusch och lite vila  började barnen, de utflyttade och barnbarnet anlända. Mågen var i plogsvängen sen 03.00 och hade fortfarande flera timmar kvar. Det är lätt att glömma alla som måste arbeta för att vi andra skall ta oss fram.
Redan 14. 30 bankade tomten på dörren och han hade ännu värre ont i ryggen än vi. Han gick helt dubbelvikt och barnbarnet blev väldigt bekymmrad över hans tillstånd. Hon ville absolut att mormor skulle lägga tomten på massagebänken och göra honom frisk, i hans stackars rygg. Som tur var kom morfar med en stärkande Whisky och genast piggnade den stackarn till. Så där slapp man jobba.......
Barnbarnet kunde sen i lugn och ro använda hela eftermiddan åt att öppna sina klappar. Hon hann faktiskt se både Kalle Anka och sova middag en stund emellan. Efter en härlig middag med revbensspjäll av ren och rökt fårfiol och en massa andra härligheter, så var det dags att skotta igen.
Vi var så trötta att vi ställde in vårt traditionella besök i midnattsmässan.
 
Juldagen.En snabb titt på vädret,och vi ställde även in julottan. Efter en härlig sovmorgon såg vi julottan på tv en bra bit in på förmiddagen. Mera mat ...och mera skottning.....
På eftermiddagen blev vi med hund, sonen skulle på hemvändarfest, och ville ha hundvakt över natten. Hunden är en labbe på 1 år med otroligt mycket energi. Ingen motion hade han fått den dagen, av sin husse, så han försökte få igång oss på alla vis.  Efter att han burit fram alla tänkbara attribut från skor, handskar, julgranspynt till vedträn, gav vi upp och gick en promenad med honom. Han blev om möjligt ännu piggare av den, dock inte vi eftersom det var oplogat.
Då skottade jag upp eldplatsen och gjorde upp eld, därav kom det sig att vi juldagens kväll satt ute och eldade och kastade grenar i djupsnön som den ivriga jycken hämtade oavbrutet. Det var faktiskt väldigt mysigt ........men väl inomhus igen, blev vi tvungna att bada bastu för att få bort all rök.

Annandagen. Vaknade kl 06 av att något stort, svart och tugnt (40kg) hoppade upp i sängen och landade på mig. Ett utmärkt sätt att få upp värdfolket på. Kissrunda i kylan, tack och lov hade det slutat snöa. Träffade på en och annan granne med hund som var ute i samma ärende. Resten av dagen ägnades åt läsning av julklappsbok  och tittande på minnesprogram från tsunamin.
Ofattbara bilder. Men tänk att det kan komma bra saker ur en katastrof, som att kriget i Indonesien tog slut.
Allting har sin tid,
födas har sin tid,och att dö har sin tid.
Bryta ner har sin tid, och att bygga upp har sin tid.
Gråta har sin tid, och att le har sin tid.....
Det finns för människan ingenting gott utom att äta och dricka och finna glädje mitt i all möda. Det är en gåva från Gud.
Avslutade kvällen med "Mord i blodet" del 1
Idag har barnbarnet varit på besök några timmar så nu skall vi pusta ut och äta Tacos.
Del 2 av mordhistorien börjar först kl 21
God fortsättnig önskar jag alla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback